top of page
DOREMA logo 2019-1.jpg

GDPR /  Opća uredba o zaštiti osobnih podataka koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. godine.

 

Izjava o zaštiti podataka

NAŠE TEMELJNO NAČELO JE PRIVATNOST KLIJENATA I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

 

Privatnost korisnika i zaštita podataka su ljudska prava. Imamo dužnost brinuti za ljude čije smo podatke prikupili. Podaci su odgovornost i moraju se prikupljati i obrađivati samo kada je apsolutno neophodno. Našoj izjavi o zaštiti osobnih podataka možete pristupiti i ispisati je u svakom trenutku putem poveznice Zaštita podataka koja se nalazi na dnu svake naše internetske stranice.

 

Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka DOREMA  d.o.o primjenjuje se od 25. svibnja 2018. Korištenjem naših usluga povjeravate nam svoje podatke. Ova Izjava opisuje koje podatke prikupljamo, na koji ih način obrađujemo te u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i Vaša prava povezana s vašim podacima. 

 

Za obradu podataka odgovoran je:

DOREMA d.o.o.

Vodovodna 10, Šibice, 10290 Zaprešić

Tel.+ 385 1 3310 257

Adresa e- pošte za kontakt: dorema@dorema.com.hr

Napomena: „Zaštita osobnih podataka“

 

 

1. Općenito

Sigurnost i zaštita Vaših osobnih podataka tijekom korištenja naše web stranice i suradnje sa tvrtkom DOREMA d.o.o. je nešto o čemu jako brinemo. Zalažemo se za poštivanje svih važećih zakona o zaštiti podataka i privatnosti. 

 

DOREMA.d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke koji su nužni za ispunjenje naših obveza te Vas informira o načinu korištenja prikupljenih podataka, te da redovito daje mogućnost izbora o upotrebi podataka, uključujući mogućnost odluke želite li ili ne da se Vaše ime ukloni s lista koje se koriste za komunikaciju i marketinške aktivnosti. Svi se podaci strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. 

 

2. Koje Vaše podatke prikupljamo?

Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem našeg kontakt obrasca ili izravno putem naše e-mail adrese, odnosno telefonom, DOREMA d.o.o. prikuplja informacije o Vama. Informacije koje ispunite li pošaljete izravnom porukom e-pošte biti će obrađene i pohranjene kako bismo Vas mogli kontaktirati i odgovoriti na Vaš zahtjev. Ako ste mlađi od 16 godina morate priložiti suglasnost roditelja ili skrbnika prije davanja osobnih podataka. Ovisno o vrsti ugovora ili zahtjeva radi se o sljedećim podacima: 

 

a) Vaši temeljni osobni podaci: ime i prezime, podaci za kontakt (adresa, adresa e-pošte, broj telefona), informacije o tvrtki koje ste nam osobno dali ili su javno objavljeni ( sudski registar)

b) ostali osobni podaci, koje nam vi ili treće osobe stavljate na raspolaganje prilikom sklapanja ugovora ili tijekom trajanja ugovornog odnosa 

 

Sve temeljne osobne podatke o Vama,  koje niste sa nama osobno podijelili, a koje prikupljamo samostalno bez vašeg pristanka,  javno su dostupni te ih preuzimamo sa službene web stranice Ministarstva Pravosuđa Republike Hrvatske - Sudski Registar https://sudreg.pravosudje.hr  i sa službene web stranice FINA-e http://rgfi.fina.hr/JavnaObjava-web. U slučaju promjene zakona o objavi podataka na navedenim web stranicama, Vaše podatke prestat ćemo prikupljati i istovremeno ćemo ih ukloniti. Slanjem upita putem web stranice /telefonski/e-poštom ili poštom suglasni ste da o Vama prikupljamo javno dostupne podatke.

 

Slanjem upita putem web stranice, telefonski ili putem e-pošte izričito izjavljujete da ste tvrtki DOREMA d.o.o. dobrovoljno stavili na raspolaganje svoje podatke koje dobrovoljno iznesete (ime i/ili broj telefona i/ili adresu e-pošte) te sve javno dostupne podatke sa službenih web stranica u vlasništvu Republike Hrvatske te dozvoljavate da ih navedena tvrtka pošteno i zakonito koristi.

Naša pravila zaštite privatnosti osmišljena su kako bi Vas obavijestili o informacijama i osobnim podacima koje prikupljamo o Vama, u koju svrhu ih koristimo, i o Vašim mogućnostima u pogledu prikupljanja i korištenja. Ta pravila odnose se na potencijalne kupce, klijente i posjetitelje web stranice www.dorema.com.hr i www.spannstifte.com

 

Korištenjem naše web stranice i/ili slanjem osobnih podataka e-poštom i/ili davanjem osobnih podataka telefonskim putem, suglasni ste da se Vaši osobni podaci obrađuju i koriste kao što je opisano u ovim pravilima, a Vaši podaci bit će pohranjeni, obrađivani i korišteni u skladu s ovim pravilima i propisima kojima se uređuje pitanje zaštite osobnih podataka. Ako se ne slažete s ovim pravilima, nemojte koristiti naše web stranice, nemojte nigdje na njima upisivati svoje osobne podatke niti stupati s nama u kontakt na bilo koji način.

 

Obrađujemo i koristimo Vaše podatke kako bismo Vam omogućili korištenje internetskih stranica tvrtke DOREMA kao i pružanje informacija o našim proizvodima i uslugama te druge svrhe na koje ste unaprijed pristali. Naši zaposlenici koji će obrađivati Vaše upite obavezali su se na diskreciju.

 

Nećemo prosljeđivati Vaše osobne podatke trećim stranama bez Vašeg pristanka, osim u svrhu realizacije naših usluga za koje ste nas angažirali, što možete opozvati u svako doba.

 

3. Koja je pravna osnova i svrha za prikupljanje Vaših podataka ?

Poduzimanje najprikladnijih aktivnosti na Vaš zahtjev prije ulaska u bilo koji poslovni odnos. Osobne podatke koristimo isključivo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva, sklapanja i izvršenja ugovora te isključivo za vlastiti marketing i ostvarenje drugih legitimnih interesa za poboljšanje našeg poslovanja, kao i radi poštivanja naših pravnih obveza. Podatke upotrebljavamo samo za utvrđene, jasne, legitimne i očekivane svrhe te ih ne prosljeđujemo i ne koristimo u nepredviđene ili neočekivane svrhe.

 

Obrada se izvodi u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i hrvatskim zakonima i propisima.

 

Za identifikaciju potrebni su nam Vaše ime, prezime i naziv tvrtke.  Za sklapanje ugovora i izdavanja ponude i R1 računa potrebni su dodatno adresa, OIB, e-mail adresa i telefon. Kod kupnji potrebni su i adresa dostave za isporuku narudžbe. Kod ugovaranja pogodnosti kupnje na odgodu, obrađuju se i bonitetna izvješća kupca, kako bismo mogli utvrditi ispunjava li kupac uvjete za ostvarivanje pogodnosti. Osim osobnih podataka prikupljamo i vrstu robe i usluge te namjenu robe radi brže obrade Vaših narudžbi i ispunjenje jamstvenih i izvan jamstvenih obaveza prema Vama . Ako ne ispunite svoje ugovorne obveze, kako bismo se zaštitili kao vjerovnik možemo proslijediti odgovarajuće osobne podatke i koristiti se uslugama fizičkih i pravnih osoba za naplatu potraživanja (npr. odvjetnički uredi, agencije za naplatu potraživanja i slično). Prije nego što poduzmemo takvu mjeru, o tome ćemo vas posebno obavijestiti putem podataka za kontakt koje ste nam dali.

 

Pojedini podaci prikupljaju se kao nužni te bez njih nije moguće sklapanje i ispunjenje ugovora i izvršenje Vaših zahtjeva. 

 

 

4. Kako prikupljamo Vaše podatke ?

 

 

Na temelju vaših upita putem e-maila, fax-a, telefona ili bilo kojim drugim načinom komunikacija koji ste koristili da nam se javite.

 

 

Slanjem zahtjeva imate pravo besplatno dobiti informacije o vašim osobnim podacima koji su pohranjeni. Sukladno Zakonu o zaštiti podataka imate pravo protiviti se obradi vaših osobnih podataka u reklamne svrhe. Također, prema zakonskim odredbama imate pravo na dopunu, izmjenu ili brisanje osobnih podataka. Molimo vas da se u takvim slučajevima javite pismeno na adresu sjedišta tvrtke ili e-mailom na dorema@dorema.com.hr napomena "Zaštita podataka".

 

obrazac za kontakt

Ako se putem obrasca za kontakt na internetskim stranicama tvrtke DOREMA d.o.o. obraćate tvrtki DOREMA. memorira se Vaša e-mail adresa te ostali podaci koje ste dobrovoljno ostavili i područje na koje se Vaš upit odnosi kako bi Vaša poruka, koja je unesena u kućicu „Napomena“ mogla odmah biti proslijeđena pravoj osobi za kontakt. 

 

Danu suglasnost možete opozvati u svakom trenutku s budućim učinkom slanjem elektroničke poruke na adresu dorema@dorema.com.hr, napomena "Zaštita podataka" 

 

5. Prijenos podataka trećim stranama

Ukoliko ste s nama podijelili osobne podatke, nećemo ih prosljeđivati trećim stranama bez Vašeg pristanka. Vaši osobni podaci prenosit će se trećim stranama samo koliko je potrebno za pružanje naše usluge ili ste nam za to dali suglasnost. Nećemo prodavati, licencirati ili iznajmljivati Vaše osobne podatke trećim stranama. Možemo otkriti Vaše podatke kad u dobroj vjeri smatramo da je otkrivanje potrebno u skladu sa zakonima ili prema sudskom nalogu, ili radi zaštite prava, vlasništva ili sigurnosti drugih osoba, uključujući i našu vlastitu imovinu ili prava.

 

U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno o vrsti obrade, Vaše podatke dostavljamo sljedećim partnerima:

  • Dostavne službe, špediteri, poštanske službe

  • Pružatelji IT usluga u okviru podrške i održavanja softwarea

  • Pružatelji usluga naplate 

  • Dobavljači 

6. Koliko će dugo biti pohranjeni Vaši osobni podaci

Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u svrhu uspostavljanja zajedničke poslovne suradnje, onoliko dugo koliko je to potrebno za pružanje usluge koju ste zatražili ili za koju ste dali svoje dopuštenje, sukladno zakonskim odredbama kao što su trgovinski ili porezni propisi.

7. Informacijska sigurnost

Osigurali smo sigurnosne mjere u svrhu zaštite osobnih podataka koje podijelite s nama. No imajte na umu da se neovlašteni pristup trećih strana, nažalost, ne može u potpunosti isključiti ako se podaci prenose putem interneta. Podaci na internetu nikad nisu 100% u potpunosti sigurni.  Ograđujemo se od odgovornosti prema Vama u slučaju takve zlouporabe ili objavljivanja. Ukoliko smatrate kako podaci koje s nama dijelite nikako ne bi trebali izaći u javnost, nemojte ih dijeliti s nama putem interneta.

8. Zaštita podataka i internetske stranice trećih osoba te društveni mediji

Naša internetska stranica može sadržavati hiperveze do i od internetskih stranica trećih osoba. Ako kliknete na hipervezu neke od tih internetskih stranica, obratite pozornost na to da ne možemo preuzeti odgovornost niti jamčiti za vanjske sadržaje ili uvjete zaštite podataka. Molimo vas da provjerite važeće uvjete zaštite podataka prije nego što na tim internetskim stranicama ostavite svoje osobne podatke.

Naša internetska stranica može sadržavati poveznice na  sljedeće društvene mreže:  Youtube,  Google Plus. U slučaju uporabe ovih internetskih stranica i društvenih mreža obratite pozornost na njihove odredbe o zaštiti podataka.

9. O našem poslužitelju internetske stranice

Ova web stranica smještena je kod globalno poznatog davatelja usluga u EU.

10. Vaša prava na pristup i ispravljanje podataka

Imate pravo na informacije u vezi sa svim svojim pohranjenim osobnim podacima te na njihov pregled te, ukoliko je to potrebno, njihovu izmjenu, ispravljanje, brisanje, pravo na ograničenje obrade te pravo na prenosivost podataka trećoj strani. U tu svrhu dovoljno je poslati e-mail poruku na adresu navedenu za zaštitu podataka (kontakt podaci navedeni u ovoj Izjavi). Vaši će osobni podaci biti izbrisani ukoliko nismo zakonski obvezni čuvati te podatke.

11. Vaše pravo na prigovor

Ako se obrada Vaših osobnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na takvu obradu osobnih podataka u mjeri u kojoj se obrada odnosi na Vaše podatke. Ako uložite takav prigovor

  • vezano za izravni marketing – nećemo dalje obrađivati Vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga;

  • vezano za druge slučajeve legitimnog interesa – nećemo dalje obrađivati Vaše osobne podatke u svrhu na koju se prigovor odnosi, osim u slučaju da dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze Vaše interese, prava i slobode ili ako je to potrebno radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane naših pravnih zahtjeva.

12. Kontakti za ostvarivanje Vaših prava

Za sva pitanja i zahtjeve u svezi s Vašim osobnim podacima, molimo kontaktirajte nas na dorema@dorema.com.hr ili na telefon 01 3310 297, odnosno poštom na adresu DOREMA d.o.o. , Vodovodna 10,Šibice  10290 Zaprešić, napomena "Zaštita osobnih podataka".

 

Svoja prava možete ostvarivati i putem pritužbe nadzornom tijelu u svezi s obradom Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj, to je Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, 10 000 Zagreb, na čijim stranicama možete pronaći dodatne informacije o načinu kontaktiranja (http://azop.hr/zastita-podataka-hrvatska/detaljnije/kontaktirajte-nas). U slučaju promjene važećih propisa drugom tijelu koje će preuzeti njenu nadležnost, a od 25. svibnja 2018. godine i nadzornom tijelu unutar EU-a.

13. Povreda osobnih podataka

O svakoj nezakonitoj povredi podataka izvijestiti ćemo AZOP kao nadležno tijelo za zaštitu podataka u roku od 72 sata od povrede, ako utvrdimo da su osobni podaci pretrpjeli povredu.

14. Potvrda identiteta

U slučaju dvojbe možemo zatražiti dodatne informacije radi provjere vašeg identiteta.  To služi zaštiti Vaših prava i privatne sfere.  

15. Zlouporaba prava

Ukoliko biste se nekim od navedenih prava koristili prečesto i s očitom namjerom zlouporabe, možemo  naplatiti administrativnu pristojbu ili odbiti obraditi vaš zahtjev.

16. Promjene

Zadržavamo pravo na promjenu ovih informacija o zaštiti podataka u svako doba. Odgovarajuće promjene bit će objavljene ovdje, tako da možete saznati sve o njima u bilo kojem trenutku.

Ova internetska stranica, kao i naši poslovni i informacijski sustavi, dizajnirana je sa svrhom usklađenja sa sljedećim nacionalnim i EU pravnim okvirom u pogledu zaštite podataka i privatnosti korisnika:

 

• Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) (Uredba (EU) 2016/679),

• Direktiva o privatnosti u elektroničkim komunikacijama (Direktiva 2002/58/EC),

• Zakon o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12),

 

te će se kontinuirano ažurirati u skladu s relevantnim pravnim i regulatornim okvirom zaštite podataka i privatnosti na nacionalnoj i EU razini.

 

Redovito unaprjeđujemo naša Pravila o privatnosti kako unaprijedili i Vašu zaštitu.

 

Ova Izjava od zaštiti podataka ažurirana je 24.5.2018.

DOREMA d.o.o. - Vodovodna 10, Šibice - 10290 Zaprešić - CROATIA / VAT No. HR88076939056

bottom of page